No need to look to the left..

“No need to look to the left, look the right!”, aldus de bestuurder van de Jeep, tevens onze gids voor vandaag. En oeps dat doe ik dus wel.. Naast mij midden in de jungle zie ik een afgrond zonder hekjes, terwijl we door de blubber rijden met diepe gaten en de jeep af en toe wegglijdt.Gelukkig wen je aan de vele gevaren na een tijdje in Azie door te hebben gebracht. Het enige wat je even moet doen is de andere kant opkijken en genieten van de rest van het uitzicht.
Een aantal minuten later  lopen we over een gammel bruggetje verder de jungle in. Het blijkt een ware race te worden in de jungle en het tempo maar met moeite bijhouden. En na 45 minuten zijn we aangekomen bij het object waar het allemaal om draait. De Raflessia bloem, de grootste bloem ter wereld zeggen ze. Naar mijn mening een lelijke grote bloem, die nog erger stinkt.

Na 5 minuten rennen we alweer door naar de waterval, waar we even een kwartiertje kunnen uithijgen, om daarna weer verder 45 minuten door de jungle te rennen. De volgende stop is bij een dorpje waar we op een “blow pipe” mogen blazen. De blow pipe werd vroeger gebruikt bij het jagen en zaten giftige pijltjes in. Wij mochten er mee richten op een soort van dartboard en ik blijk een natuurtalent te zijn, want hij kwam in het dartboard terecht.

Er volgt een rit van een uur door het prachtige landschap van de Cameron Highlands wat voornamelijk bestaat uit thee en fruitplantages. We stoppen bij een gigantische theeplantage met een onbeschrijfbaar prachtig uitzicht.

Vervolgens krijgen we nog een prachtig uitzicht te zien over de Cameron Highlands vanaf een uitkijktoren, waarna we doorrijden naar Mossy Forest met nogmaals een adembenemend uitzicht.

Ik denk dat foto’s meer zeggen dan woorden, dus klik hier voor een kleine selectie van de foto’s!

1 Reactie
 1. Hoi Sanne en natuurlijk ook Ingrid,
  wat maken jullie enorm veel mee en wat een prachtige foto’s.
  Geweldig die foto’s dat jullie aan het duiken zijn.
  Als ze tegen mij zouden zeggen”niet kijken” zou ik ook kijken hoor/ volgens mij doet iedereen dat automatisch, jullie zijn wel door de jungle gejaagd he! je hebt het ene nog niet verwerkt of zit al weer bij het andere, zo maak je wel wat mee!
  Wat knap dat je daar naar de kapper bent geweest, je zal wel veel bekijks hebben gehad.
  xx iza

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.