Koh Tao en toch weer even aan de studie

Aangekomen in Koh Tao, staan er tientallen taxichauffeurs op de pier. Elke meter horen we: ‘Taxi?!’ En elke meter horen ze weer nee. Soms is dat wel ietswat vervelend als je met je zware backpack loopt en al opweg bent naar je gratis taxi van je accomodatie.

Na een korte rit met de taxi komen we aan bij Asia Divers Resort. Na onze spullen in onze hotelkamer neergezet te hebben, lopen we richting het stadje voor een medische checkup. En gelukkig de dokter keurt mij goed om te duiken! ’s Avonds hebben we theorieles, waar we een aantal dagen later ook examen in doen en geslaagd.

Eerst krijgen we duikles in het zwembad. We leren een aantal vaardigheden zoals je duikbril onder water afzetten, je zwemvest onderwater uittrekken en je mondstuk van je zuurstof uitdoen. ’s Middags mogen we dan echt duiken in zee. Bij het turtle island duiken we van de boot af de zee in. Eenmaal onder water vergeet ik dat ik echt onder water ben, een geweldige ervaring om vissen en koraal van zo dichtbij te zien!

Zondagochtend gaat om 6.00u de wekker… Dat zijn geen tijden voor de zondagochtend! Maar de duik in de zee maakt alles goed. Onder water is het echt prachtig en tijdens onze laatste duik krijgen we onder water te horen dat we zijn geslaagd.
We zijn nu officieel bevoegd om overal ter wereld te duiken tot 18 meter diepte!

Nu zijn we druk aan het uitzoeken wat onze volgende bestemming wordt. We hadden besloten om door te gaan naar Maleisie, maar de komende twee dagen zit de trein al volgeboekt. Waar we naar toe gaan blijft dus nog even een verrassing..!

2 Reacties
 1. Heeee San!

  Gefeliciteerd met jullie brefet!!!! Heerlijk joh!
  Ik ga deze week boeken dus dan horen jullie ook wanneer ik aankom in Azie en waar. Heb wel in gedachten om op Bali te gaan beginnen en daarna naar Java.
  Laat het jullie deze week nog definitief weten.

  Liefs,

  kirs

 2. Hey Sanne,

  Ben nu ook jou blog aan het volgen! Je schrijft de verhalen wel op een erg leuke manier! Jij ook nog gefeliciteerd met het behalen van je brevet 😉

  Veel plezier in Kuala Lumpur! en zie de nieuwe verhalen wel weer tegemoet.

  xxx Alex

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.